Att inreda ett nybygge är antagligen ett av de roligaste projekten man kan ta sig ann. Man börjar helt från grunden och möjligheterna är oändliga. Givetvis vill man inreda det med fina möbler som passar ens stil, och utbudet på just möbler är enormt. Allt från soffor till sängar och bord finns i många olika variationer och stilar, och just inredningsshoppen.se erbjuder ett stort utbud av bord och alla typer av möbler man kan tänkas behöva i ett hem.

Naturmaterial i fokus

De största trenderna just nu vad gäller heminredning är inspirerade av naturen, och fokus ligger därför på neutrala färger och naturmaterial. Det är något som bland annat inredningsshoppen.se valt att fokusera extra mycket på i sitt utbud, vilket märks i form av alla de naturnära materialen som används i deras möbler och övriga utbud. Naturmaterial har alltid varit centralt i skandinavisk inredning och möbelproduktion, men just nu är det mer populärt än någonsin – framförallt i form av betsat trä eller trä målat med lasyr. Detta gör man främst för att framhäva träet samtidigt som man ändrar färgen på det, något som är oerhört populärt just nu. Det är definitivt en trend att överväga att hoppa på när ni inreder ert nybygge, framförallt vid val av matbord och likande. Inredningsshoppen.se har ett stort utbud av just detta! För inspiration om hur ni kan inreda med era nya möbler kan ni även kika på houzz magasin där det finns många bra inlägg om detta och inredning i allmänhet.

Variera formen på möblerna

I hus med en öppen planlösning gör sig runda bord perfekt, då det ökar känslan av luftighet. Det kan vara ett smart val då det ofta är känslan man är ute efter när man bygger ett hus med en öppen planlösning. Denna typ av möbel passar givetvis även i andra typer av planlösningar också, men gör sig extra fint i en öppen planlösning just på grund av den öppenhet som det tillför. Mer rektangulära möbler är fördelaktigt när man antingen har en liten yta att arbeta med och vill utnyttja ytan till max, eller bara för att man föredrar den typen av möblemang. Det kan även vara kul att variera fyrkantiga eller rektangulära möbler i er inredning för att få variation från den fyrkantighet som ofta har en tendens att uppstå, prova er fram!

Textilier för en ombonad känsla

Något som inte ska underskattas i inredningen är textilier. Mattor, gardiner, plädar och kuddar tillför alla en värme i hemmet och ger det en mer ombonad känsla. Inte bara har de en fin inredningsfunktion, utan de dämpar även ljud och minskar eko i hemmet. Textilier kan även vara ett enkelt sätt att få in färg i ditt hem och på ett harmoniskt sätt att bryta av andra mer neutrala färger, så våga välja en annan färg än vitt, beige och svart. Skulle de inte passa in är de enkla att byta ut mot en annan färg!

Belysning

En annan aspekt man inte ska underskatta är vikten av belysning. Belysning gör mycket för ett hem. För den praktiska belysningen är spotlights att rekommendera, eftersom de inte tar upp särskilt mycket yta samtidigt som de ger ett bra sken. Mysbelysning kan exempelvis vara ledslingor i skåp, små lampor i fönstren eller diskreta golvlampor i mörkare delar av hemmet.

Hoppas att dessa tips och råd är till användning och att ni får nytta av dem i inredandet av ert hem!