Att inreda en uteplats är en rolig utmaning där inspiration och personlig smak kan flöda fritt. Ett härligt uterum där man kan umgås med vänner, grilla och äta gott samt njuta av sköna sommardagar och ljusa kvällar. Uterummet kan enkelt och lätt bli mer inbjudande och bekvämt än ett inomhusrum.

För att skapa en ombonad känsla i uterummet är det rekommenderat att möblera med mattor och textiler. Man kan gärna använda sig av vanliga inomhusmattor såsom trasmattor eller andra typer av mattor. Kom ihåg att mattor i textil inte klarar fukt särskilt bra utan kommer att behöva förvaras inomhus vid regn och hög fuktighet. Ett bra tips är att försöka hitta mattor som säljs billigt i andrahand eller loppis för att möblera uteplatsen.

Att inreda med massor av kuddar är ett bra och enkelt sätt att skapa en personlig och inbjudande uteplats. Olika typer av kuddar med vackra färger och mönster kan gärna blandas fritt för att ge en avslappnad och rolig atmosfär. En stor fördel med att använda textiler såsom mattor och kuddar är att man enkelt och utan större kostnad kan förnya uterummet med nya färger och mönster.

Vad vore en uteplats utan grill? När den efterlängtade våren kommer är det dags att ställa ut grillen i uterummet i god tid för grillpremiären. Juli är den populäraste månaden för grillfest men man kan gärna grilla ända fram till höstmånaderna om väder och temperatur tillåter. Det finns olika typer av grillar såsom kolgrill och gasolgrill i varierande storlek och design. För att hitta rätt grill, läs mer hos bluegaz.se, men man behöver också titta på hur stor uteplatsen är och vilken typ av grill som passar bäst. Placeringen av grillen i uterummet beror på vilken typ av grill man köper och det är viktigt att man tänker på säkerheten.

Under heta och soliga sommardagar behöver vi en plats i skuggan för att svalka oss. Givetvis kan man använda sig av parasoll och soltak av olika slag men man kan även komplettera med gardiner. Gardiner i ljusa färger som fladdrar i den varma vinden ger en härlig sommarkänsla och är mer tilldragande än bara ett stelt soltak.

Lika viktig är belysningen för att skapa stämning med belysning i uterummet. Ett tips är att fördela olika lampor, ljusslingor, lyktor, solcellslampor och levande ljus från marknivå till tak för att få bästa resultat. Sätt gärna solcellslampor i rabatten och lys upp mörka hörn i trädgården för att kunna njuta av sommargrönskan även på kvällen.