Det finns väl få saker som känns så mycket som en spännande nystart att flytta till ett nybyggt hus eller lägenhet. Att få komma som första gäst eller boende till en helt ny bostad utan spår från tidigare invånare. Att få börja från allra första början med att forma sitt eget hem precis som man vill ha det är verkligen inget man ofta får uppleva. Men plötsligt händer det! Den nybyggda lägenheten är klar och flyttdatum har äntligen kommit. Då är det ganska mycket att tänka på mitt i all inspiration och de där fjärilarna i magen, för spännande är det nog för de allra flesta.

Flytta, rensa, städa

Allt bohag från gamla bostaden kanske inte ska följa med. De flesta brukar rensa och satsa på att skaffa en del nytt i samband med en flytt. Men favoritmöblerna, tavlorna och prylarna ska packas in och forslas bort till den nya bostaden. Det som blir kvar ska till loppisen eller återvinningen. Mycket rensande blir det och på slutet brukar energin vara mer riktad på att få komma i ordning på nya stället än att röja det sista i bostaden som ska lämnas. Ändå måste det göras och det måste också städas riktigt snyggt så den som ska ta över inte får något att klaga på. Ett viktigt och självklart tips här är att anlita ett bra företag för flyttstädning, det är ett mycket bättre alternativ än att städa själv. Bättre av flera skäl faktiskt, exempelvis är det detta med energi och inspiration, hänga upp tavlor i nya bostaden eller skura bakom spisen i den gamla? Det är inte så svårt att välja vad som är roligast. Men det gäller också det faktum att vi alla kan ha lite olika syn på städning, vad är egentligen rent för dig eller mig? Genom att anlita proffs på flyttstädning finns en sorts standard att utgå ifrån och företaget tar ansvar för att utföra jobbet enligt den. Skulle det bli klagomål tar de hand även om det. Du kan lugnt fortsätta att hänga upp tavlor och skaffa nya gardiner och behöver inte ta diskussionen med den som köpt din gamla lägenhet om de där fläckarna i duschen eller vad det kan vara.

Alla dessa prylar

Väl på plats i den nya bostaden kommer det säkert att bli uppenbart att en del saker från den gamla faktiskt inte passar in särskilt bra eller känns rätt i den nya miljön eller att de behöver flyttas runt innan de hamnar på rätt plats. I en ny lägenhet behövs nya rutiner och därmed förändras också behov och trivsel jämfört med det som tidigare var gammalt och invant. Låt en flytt till en nybyggd bostad bli en nystart rakt igenom och låt det ta tid att bo in sig, byta ut, slänga och skaffa nytt så får du ett hem som känns nytt från golv till tak.