Om du drömmer om att bygga om där hemma men inte är speciellt insatt i hur bygge fungerar ska du inte låta dig avskräckas! Det är lätt att bli lite stressad över omfattningen av ett projekt och därför blir inget någonsin av. Det är otroligt synd eftersom många amatörsnickare har potentialen att bli riktigt skickliga inom bygge och snickeri. Så länge projektet du drömmer om inte innefattar farliga moment som exempelvis med el, finns det inget som stoppar dig från att ta tag i projektet på egen hand.

Att tänka på som amatörbyggare

Det som är viktigast att tänka på för dig som är amatörbyggare är att låta projektet ta sin tid. Desto större och mer komplext projektet är desto längre kommer det ta. Även fast du inte ska låta dig avskräckas av projektet är det viktigt att du inte slänger dig in i arbetet utan att ta reda på hur du ska gå tillväga. Planera byggprojektet i detalj och ta reda på all information du behöver innan du sätter igång. Först efter du har en tydlig tidsplanering, budget och samlat på dig all kunskap du behöver kan du sätta igång med projektet. Om det är ditt allra första byggprojekt får du även räkna med att saker och ting kan dra ut på tiden. Se till att lägg in extra tid och pengar för misstag så du har tid och pengar till övers om något går snett. Annars är det lätt att bli deppig om något inte går som du tänkt dig. Tänk även på att det ibland är hög efterfrågan på virke vilket gör det viktigt att du är ute i god tid. Köp in allt material i god tid innan projektet ska sätta igång och planera för säker förvaring.

Tänk på säkerheten!

Som nybörjare inom byggbranschen är det viktigt att tänka på säkerheten. Oavsett vad ditt projekt innefattar för moment finns det potentiella risker i allt du gör. Förutom säkerheten för dig som spikar och snickrar är det även viktigt att du skyddar dina ägodelar. Mobilen är extra utsatt då den ofta läggs i fickan och riskerar att ramla ut. Därför är det viktigt att du skaffar ett skal till iphone eller smartphone av hög kvalité som tål höga fall och hårda smällar. Med ett bra skal behöver du inte oroa dig för att mobilen ska gå i kras i all hast under byggprojektet. Du kan fokusera på bygget och samtidigt använda mobilen vid behov om du behöver titta på instruktionsvideos, räkna ut mått eller beställa varor. Du kan även fokusera på att skydda dig själv genom att ha på dig rejäla handskar och nödvändig säkerhetsutrustning som krävs för att utföra byggprojektet på ett säkert sätt.